12 Αυγ 2013

Να παρέμβει εισαγγελέας για τα οδικά έργα

Την παρέμβαση των οικονομικών εισαγγελέων ζητάει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Πετράκος για να διερευνήσουν τις συμφωνίες της κυβέρνησης Σαμαρά με τους μεγαλοεργολάβους των τεσσάρων οδικών αξόνων (Ολυμπία οδός, Ιονία οδός, Μαλιακός-Κλειδί και Ε65), μετά την καταγγελία πως τους έχουν χαριστεί 497 εκατ. ευρώ για έργα που δεν έχουν παραδοθεί.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης μετά την αποκάλυψη της εφημερίδας "Το χωνί", όπου αναφέρεται ότι η κυβέρνηση χάρισε στους μεγαλοεργολάβους 497 εκατ. ευρώ, λίγες μέρες πριν το επικοινωνιακό show του Απριλίου της δήθεν επανεκκίνησης των έργων με την επίσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου-Τσούκαλη και Χατζηδάκη-Καλογιάννη στην Ολυμπία οδό.
Επίσης, καταγγέλλεται ότι «ενώ το 2011 το Δημόσιο είχε αρνηθεί να αποδεχθεί την αποκλειστική υπευθυνότητα για την αναστολή των εργασιών στους αυτοκινητόδρομους λόγω έλλειψης χρηματοδότησης από τις τράπεζες, δύο χρόνια μετά, τον Απρίλιο του 2013, επί Χατζηδάκη, για τις ανάγκες του επικοινωνιακού show που ήθελε να στήσει ο Σαμαράς γύρω από την επανεκκίνηση των εργασιών, άλλαξε γνώμη. Δέχτηκε ότι είναι δική του ευθύνη και πλήρωσε τους εργολάβους για τις ζημιές του παρελθόντος, τις δαπάνες επανεκκίνησης, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα τους πληρώσει στο μέλλον ακόμη και για τμήματα του δρόμου που δεν θα γίνουν».
Ο Θ. Πετράκος προσθέτει, μάλιστα, ότι "η συγκυβέρνηση χάρισε 223 εκατ. ευρώ στην 'Ολυμπία Οδό Α.Ε.' συν 106 εκατ. ευρώ στην 'Ιονία Οδό' συν 84 εκατ. ευρώ στο 'Μαλιακός-Κλειδί' συν 83,5 εκατ. ευρώ στον 'Ε65'. Σύνολο 497 εκατ. ευρώ". Ταυτόχρονα, κάνει λόγο για μέγιστο σκάνδαλο με την «Ολυμπία Οδό Α.Ε.», γιατί, όπως υπογραμμίζει, "αφού χάρισαν στην κοινοπραξία 250 χιλιόμετρα έργου (Πάτρα-Πύργος-Τσάκωνα), τους έδωσαν δώρο 223 εκατ. ευρώ παρ' ότι η κοινοπραξία είχε ζητήσει 206 εκατ. ευρώ και ο δήθεν 'ανεξάρτητος μηχανικός' είχε προτείνει 144 εκατ. ευρώ".
"Η κυβέρνηση με προηγούμενη απόφαση είχε δώσει στην κοινοπραξία της 'Ολυμπίας Οδού Α.Ε.' και άλλα 25,7 εκατ. ευρώ και συνολικά 248,7 εκατ. ευρώ", προσθέτει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κάνει λόγο για μείζον πολιτικό θέμα.

Πηγή:
http://www.avgi.gr/article/738611/na-parembei-eisaggeleas-gia-ta-odika-erga