9 Μαΐ 2013

Πάτρα: Αντιδράσεις για τη διπλή πληρωμή διοδίων στην Πατρών- Κορίνθου- "Απαράδεκτη ακόμη και η συζήτηση" λέει ο Δήμος

Εντονες αντιδράσεις προκαλεί το ενδεχόμενο της επιβολής νέων διοδίων, υψηλότερων χρεώσων και της πληρωμής διοδίων και στις δύο κατευθύνσεις με την επανεκκίνηση των έργων της Πατρών- Κορίνθου- Ελευσίνας, πράγμα που σημαίνει διπλασιασμό των εξόδων για ένα ταξίδι Πάτρα- Αθήνα. 

"Είναι απαράδεκτη ακόμη και η συζήτηση για κάτι τέτοιο" λέει στο thebest.gr ο αντιδήμαρχος επικοινωνίας Χαράλαμπος Στανίστας και συμπληρώνει ότι ο Δήμος θα παρέμβει στα αρμόδια υπουργεία ζητώντας να αποκλειστεί κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. "Δεν μπορεί να πληρώνουμε χρυσό έναν καρόδρομο στον οποίο εξακολουθούμε να θρηνούμε θύματα" λέει ο κ. Στανίστας: "Δεν είναι δυνατόν να ζητείται από τους πολίτες να πληρώνουν διπλή μια διαδρομή σε ένα έργο που δεν έχει γίνει. Ας το φτιάξουν πρώτα και μετά ας αρχίσουν να ζητούν. Αυτα είναι αστεία πράγματα".

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η "Καθημερινή", αν όλα εξελιχθούν σύμφωνα με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες θα ολοκληρωθούν μέσα στον Μάιο, και κατόπιν θα ζητηθεί το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και μέσα στο καλοκαίρι, θα κατατεθούν για ψήφιση στη Βουλή οι τροποποιήσεις στις συμβάσεις παραχώρησης.

Καθώς τα τέσσερα έργα συγχρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., θα πρέπει να είναι έτοιμα το 2015. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, θα πρέπει σε πολύ σύντομο διάστημα οι εργασίες να εξελίσσονται σε εντατικούς ρυθμούς, σε όλα τα μέτωπα. Προϋπόθεση γι’ αυτό βέβαια είναι να υπάρξει η απαραίτητη ρευστότητα από τις τράπεζες.

Παράλληλα, αν δεν αλλάξει κάτι στην πολιτική που έχει συμφωνηθεί για τα διόδια, σύντομα θα αρχίσει η δημιουργία νέων σταθμών διοδίων (λ.χ. στην εθνική οδό Ελευσίνας-Κορίνθου-Πατρών, τα διόδια Ελευσίνας και Ισθμού θα αρχίσουν να χρεώνουν και στις δύο κατευθύνσεις, ενώ θα προστεθούν και νέοι σταθμοί). Επίσης, σταδιακά οι χρεώσεις στα διόδια θα ανέβουν, ανάλογα με το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων (ουσιαστικά οι χρεώσεις έχουν «παγώσει» εδώ και μία διετία).


Πηγή:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/196784