17 Φεβ 2013

Κλιμάκωση του αγώνα κατά των διοδίων - Συνάντηση με την Κυβέρνηση

Συνεδρίαση την Παρασκευή το βράδυ 15/2 η Παμπιερική Επιτροπή Αγώνα κατά των διοδίων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τους τρεις δήμους της Πιερίας, εκπρόσωπος της αντιπεριφερειάρχου, εκπρόσωποι των φορέων της Πιερίας και πολίτες.

Κατά τη συνεδρίαση έγινε μια πρώτη εκτίμηση των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων και μ ετά από διαλογική συζήτηση από τα μέλη και τους πολίτες που παρευρέθηκαν στην συνεδρίαση αποφασίστηκε:
  • Να συνεχιστεί η υποστήριξη του αγώνα που δίνουν κάθε μέρα οι δημότες ου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού στα διόδια του Αιγινίου.
  • Να γίνει πάλι Παμπιερική συγκέντρωση στα διόδια του Αιγινίου την Δευτέρα 18/2 στις 3:30 μ.μ.
  • Να ζητηθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις την Τετάρτη μετά τις απεργιακές συγκεντρώσεις στην Κατερίνη να μεταβούμε όλοι στα διόδια του Αιγινίου και να ανοίξουμε τις μπάρες για την ελεύθερη μετακίνηση των αυτοκινήτων.
  • Να συνταχτεί αναλυτικά η πρόταση της Παμπιερικής Επιτροπής, να υπογραφεί από όλους τους φορείς και να σταλεί στα αρμόδια υπουργεία και στο Γραφείο του Πρωθυπουργού. 
  • Να επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση της Παμπιερικής Επιτροπής αγώνα με την κυβέρνηση για να τεθεί ξανά το θέμα του κλεισίματος των διοδίων 
  • Να οργανωθεί την ημέρα της συνάντησης ή την προηγούμενη Παμπιερικό Συλλαλητήριο στην Κατερίνη.
  • Να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και ειδικές συνεδριάσεις των Τοπικών Συμβουλίων μαζί με τους τοπικούς φορείς σε όλες τις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες των Δήμων της Πιερίας.
Η Παμπιερική Επιτροπή καλεί όλους τους Φορείς της Πιερίας να συσπειρωθούν στον κοινό αγώνα κατά των Διοδίων εντάσσοντας σε αυτόν τον αγώνα τα μέλη τους και όλους τους πολίτες της Πιερίας.


Πηγή:
http://www.newsnow.gr/article/360859/klimakosi-tou-agona-kata-ton-diodion-synantisi-me-tin-kyvernisi.html