25 Ιαν 2013

Δήμαρχος κατά των διοδίων Αιγινίου Πιερίας

Απίστευτο περιστατικό! Δήμαρχος κατά διοδίων.

Να καταλάβουν τα διόδια Αιγινίου, στην Πιερία, σχεδιάζουν κάτοικοι του δήμου Πύδνας – Κολλινδρού και άλλοι πολίτες. Όπως υπογραμμίζουν, η δημιουργία διοδίων σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Αθήνας, σε συνδυασμό με τη λειτουργία αυτών της Εγνατίας Οδού, δρουν αντιαναπτυξιακά.

«Νεκροθάφτης στην πατρίδα μου δε γίνομαι», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στον δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο δήμαρχος Πύδνας Κολλινδρού Ευάγγελος Πολύζος(σ.σ. έχει εκλεγεί με τη Νέα Δημοκρατία), όταν του επισημάνθηκε πως η εταιρία που διαχειρίζεται τα διόδια έχει, ήδη, στραφεί δικαστικά, με αγωγές και χρηματικές απαιτήσεις, κατά μελών της κίνησης «Δεν Πληρώνω», που σήκωναν τις μπάρες των διοδίων κι άφηναν ελεύθερα τα αυτοκίνητα να περνούν. Και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε τίποτα να μας πάρουν. Ας μας κλείσουν μέσα»!

Ο δήμαρχος, παρά τις επαφές που είχε, δεν κατάφερε, ως σήμερα, να αποτρέψει τη λειτουργία των διοδίων. Υποστήριξε ότι «τα συγκεκριμένα διόδια προκαλούν πρόβλημα ακόμη και στον τουρισμό, αφού, απέχουν ελάχιστα από αυτά των Νέων Μαλγάρων και από τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού στο Νησέλι Ημαθίας. «Σε κάθε 12 χιλιόμετρα ο οδηγός σταματάει κι αμέσως σκέφτεται ότι δεν θα επισκεφθεί, ξανά, την Πιερία, είπε ο κ. Πολύζος.

Οι κάτοικοι του δήμου Πύδνας – Κολινδρού έχουν προγραμματίσει να καταλάβουν τα διόδια Αιγινίου το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 28 Ιανουαρίου.


Πηγή:
http://www.difernews.gr/articles/1/ellada/64828/dimarxos-kata-ton-diodion-aiginiou-pierias/