8 Οκτ 2012

Συνάντηση Συ.Ριζ.Α./ΕΚΜ με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ μελών της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων & κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, αρμοδίων για θέματα υποδομών και περιβάλλοντος. Μετά την ενημέρωση, την ανταλλαγή απόψεων, τη διατύπωση και την ανάλυση των θέσεων του Κινήματος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν τα εξής:
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στηρίζει όλους τους πολίτες που διώκονται, είτε με εξοντωτικά ειδοποιητήρια και διαταγές πληρωμής, είτε ποινικά, για διελεύσεις από τους σταθμούς διοδίων και κινητοποιήσεις. Απαιτεί να σταματήσουν τώρα όλες οι διώξεις, οικονομικές και ποινικές εναντίων των πολιτών.
  • Απαιτεί να καταργηθούν όλες οι νομικές διατάξεις που: δίνουν το δικαίωμα στις ιδιωτικές εταιρείες να επιβάλουν το 20πλάσιο πρόστιμο σε όσους δεν πληρώνουν διόδια, ορίζουν τη μη πληρωμή διοδίων ως παράβαση του Κ.Ο.Κ., ποινικοποιούν τις δίκαιες συγκεντρώσεις των πολιτών στους σταθμούς διοδίων.
  • Απαιτεί να απαλλαγούν τώρα από την πληρωμή διοδίων οι τοπικές καθημερινές διελεύσεις από τους σταθμούς. 
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ προτείνει και διεκδικεί ριζικό επανακαθορισμό της στρατηγικής κατεύθυνσης στο ζήτημα του εθνικού οδικού δικτύου, για υγιή ανάπτυξη σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας, καθώς επίσης και την άμεση αποσύνδεση της πληρωμής διοδίων από το κόστος χρηματοδότησης της κατασκευής των δρόμων. Προτείνει επανεξέταση από μηδενική βάση, των συμβάσεων παραχώρησης και εκτέλεση των έργων υπό τον συντονισμό δημόσιου φορέα όπως έγινε με την Εγνατία οδό.
Από το Γραφείο Τύπου, 3/10/2012