8 Σεπ 2012

Κινητοποίηση εργαζομένων στην «Εγνατία Οδό»

Οι εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες να αντισταθούν «σε αυτήν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που θα αποβεί σε βάρος του λαού»

Ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς από τα διόδια της Ανάληψης και Μαλακασίου μοίρασαν σήμερα εργαζόμενοι στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.», διαμαρτυρόμενοι στην ένταξη της εταιρείας στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

Οι εργαζόμενοι καλούν τους πολίτες να αντισταθούν «σε αυτήν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας που θα αποβεί σε βάρος του λαού». Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι:

«Α) Οι χρεώσεις των διοδίων θα αυξηθούν περίπου στο τριπλάσιο σε σχέση με τις σημερινές τιμές, όπως συμβαίνει ήδη σε όλους τους υπόλοιπους παραχωρημένους σε ιδιώτες ελληνικούς αυτοκινητόδρομους!! Θα χρεώνονται υπέρογκα διόδια και στους κάθετους άξονες της Εγνατίας Οδού!!

B) Τα δημόσια ταμεία θα στερηθούν περισσότερα από 2 δις ευρώ στον χρονικό ορίζοντα τεσσαρακονταετίας της προβλεπόμενης παραχώρησης. Με αυτά τα έσοδα, θα μπορούσε να συντηρείται μεγάλο μέρος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου όλης της χώρας, που αυτή την στιγμή έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και ρημάζει ελλείψει κονδυλίων!!

Γ) Ο ελληνικός λαός θα «φορτωθεί» με δάνεια ύψους 600 εκ. ευρώ που είχαν συναφθεί για την ολοκλήρωσή του αυτοκινητοδρόμου, καθώς αυτά δεν πρόκειται να βαρύνουν τον ιδιώτη «επενδυτή», σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο της σχεδιαζόμενης παραχώρησης».


Πηγή:
http://voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=106900