4 Ιουλ 2012

Τα διόδια της Εγνατίας οδού αυξάνονται κι άλλο

Έντονες αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσει η απόφαση για νέα αύξηση στα διόδια της Εγνατίας Οδού, μεταξύ αυτών στην Τύρια και στην Παναγιά. Ειδικά για την περίπτωση της Τύριας οι αντιδράσεις αναμένεται ακόμη πιο μεγάλες καθώς η αύξηση έρχεται στην «καρδιά» του καλοκαιριού, όπου η κίνηση μεταξύ των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας είναι αυξημένη ενώ πολλοί χρήστες του αυτοκινητόδρομου είναι υποχρεωμένοι να κινούνται καθημερινά λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών υπογράφηκε στα τέλη Μαίου και τίθεται σε εφαρμογή από την Τρίτη 17 Ιουλίου.

Έτσι οι οδηγοί που διασχίζουν την Εγνατία Οδό θα καταβάλουν 2.40 ευρώ σε κάθε έναν από τους πέντε σταθμούς (Πολύμυλο Κοζάνης, Τύρια (περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας), Μαλακάσι (περιοχή Μετσόβου), Ανάληψη (περιοχή Λαγκαδά) και Ίασμο Κομοτηνής) που βρίσκονται κατά μήκος της Εγνατίας Οδού. Αυτό προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Υποδομών και Οικονομικών που υπογράφηκε στα τέλη Μαΐου.

Με την ίδια απόφαση, από την 1η Οκτωβρίου θα τεθεί σε λειτουργία ο έκτος σταθμός διοδίων κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου στο ύψος της Μουσθένης στην Καβάλα.


Πηγή:
http://www.newsnow.gr/article/146890/ta-diodia-tis-egnatias-odou-afxanontai-ki-allo.html