19 Απρ 2012

Η συνέχιση της αντίστασής μας μετά την ψήφιση του Ν.4070, που επιτρέπει τη βεβαίωση μη πληρωμής διοδίων με χρήση ηλεκτρονικών μέσων και ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις στους σταθμούς διοδίων

Συναγωνίστριες, Συναγωνιστές,

Μετά από 2,5 χρόνια πολυποίκιλου αγώνα με πλήθος κινητοποιήσεις και ανοίγματα των διοδίων, το κίνημά μας μπαίνει σε νέα φάση, μετά τα τελευταία νομοθετικά τερατουργήματα που ποινικοποιούν τον αγώνα μας (Άρθ. 143 του Ν.4070/10-04-2012).

Τι ήταν αυτό που μας κράτησε το κίνημά μας ζωντανό αυτά τα 2,5 χρόνια;

"Το δίκαιο του αγώνα μας"

Αυτό είναι που θα μας κρατήσει και τώρα στο προσκήνιο, γιατί ο αγώνας μας παραμένει δίκαιος...και ας τον ποινικοποιούν.


Τα κόμματα που μας κυβερνούν, φροντίζουν το ένα να συμπληρώνει το άλλο στα καλέσματα των εταιρειών (Νέα Οδός Α.Ε. κ.λπ.)...Αφού ο κ. Ρέππας του ΠΑΣΟΚ έκανε παράβαση του Κ.Ο.Κ. τη μη καταβολή διοδίων, ο κ. Βορίδης -πρώην ΛΑΟΣ και νυν Ν.Δ.-  συμπληρώνει, με την ηλεκτρονική καταγραφή αυτών που δεν πληρώνουν και την ποινικοποίηση του ανοίγματος των διοδίων με φυλάκιση.
Πρακτικά, ενώ αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του άρθρου, που κάνει παράβαση του Κ.Ο.Κ. την μη πληρωμή διοδίων, -λες και ξέρουν την απόφαση- προχωρούν σε συμπλήρωση αυτού. Έτσι σταδιακά, και σε συνδυασμό και με τα μέτρα Καμίνη κατά των διαδηλώσεων & των συγκεντρώσεων, προχωρούν στην ολομέτωπη επίθεση στα δημοκρατικά μας δικαιώματα.


Και τώρα τι γίνεται;

Έπαψε ο αγώνας μας να είναι δίκαιος;  Σταμάτησαν οι δρόμοι να είναι κοινωνικό αγαθό όπως το ρεύμα, η υγεία η παιδεία και τόσα άλλα;

Προφανώς όχι.

Επομένως, όλοι εμείς που πιστέψαμε στο δίκαιο του αγώνα, συνεχίζουμε να παλεύουμε...Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας με συγκεντρώσεις-πορείες και ανοίγματα των διοδίων (και επί χούντας οι συγκεντρώσεις ήταν απαγορευμένες...και τι έγινε;). Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του λαού να διαδηλώνει και να εκφράζει την άποψη του.
Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων θα είναι η απάντησή μας, καθώς το ατομικό σήκωμα της μπάρας γίνεται σήμερα παρακινδυνευμένο οικονομικά, γιατί οι εταιρείες, στρατολογώντας προς αυτή την κατεύθυνση και την τροχαία, κάνοντάς την υπάλληλο τους, θα προσπαθήσουν να μας τρομοκρατήσουν με πρόστιμα και αφαίρεση πινακίδων κατά το δοκούν. 
Η χρησιμοποίηση του παραδρόμου -κάκιστης ποιότητας & υψηλής επικινδυνότητας- σαφώς δεν αποτελεί λύση, απαντά όμως ως ένα βαθμό σε αυτό που 2,5 χρόνια τώρα λέμε "δεν πληρώνω". Δυόμισι χρόνια που το κίνημά μας αγωνίζεται, έχει αποτελέσει παράδειγμα για πολλούς, τόσο για τους στόχους του, όσο και για τον τρόπο δράσης του.
Σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεπηδήσει τέτοια κινήματα και αυτή ακριβώς την εξάπλωση θέλει να χτυπήσει η κυβέρνηση με τα νομοθετήματά της, που έρχονται να καλύψουν την διάτρητη νομικά σύμβαση παραχώρησης. Μιας σύμβασης που ήθελε να σταθεί σαν "οδηγός" για το ξεπούλημα και άλλων τομέων του Δημοσίου (υγεία, παιδεία, νερό κ.λπ.), εφαρμόζοντας κι εκεί αντίστοιχα μοντέλα συμβάσεων.

Η δράση μας τους δημιουργεί πρόβλημα και γι’ αυτό ποινικοποιούν τον αγώνα και μας απειλούν με φυλακή.

Απαντάμε με μαζικές κινητοποιήσεις.
Δεν μπορούν να φυλακίσουν μια ολόκληρη περιοχή!
Αν γίνουμε χιλιάδες θα υποχωρήσουν!
Αν συμμετέχουμε ΟΛΟΙ, θα νικήσουμε.

H ίδια στάση πρέπει να αποτελέσει οδηγό και για τα επερχόμενα "χτυπήματα" στην περιοχή μας, σχετικά με τις φυλακές-στρατόπεδα συγκέντρωσης, την "Τεχνόπολη", τον Χ.Υ.Τ.Α., τη μόλυνση του Ασωπού, κ.λπ.

Ένας νόμος για να εφαρμοστεί πρέπει να είναι δίκαιος και αποδεκτός από το λαό, διαφορετικά ο λαός τον καταργεί.

Το ξέραμε από την αρχή ότι ο δρόμος μας δεν θα ήταν εύκολος, ούτε τα αποτελέσματα θα ήταν άμεσα, παρά τις διάφορες υποσχέσεις που τώρα προεκλογικά θα πλειοδοτήσουν πάλι. Το ξέραμε ότι αυτό θα είχε "κόστος" και το αναλάβαμε. Δεν περιμέναμε ούτε περιμένουμε ότι από αυτή τη μάχη θα βγούμε αλώβητοι. Το αντίστροφο, εξάλλου, προϋποθέτει μία κυβέρνηση που θα αφουγκράζεται τους πόθους και τις ανησυχίες του λαού.

Πιστεύουμε όμως ότι θα κερδίσουμε γιατί ο αγώνας μας είναι δίκαιος!
Γιατί είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και αποφασισμένοι!
Γιατί ο μόνος αγώνας που πάει χαμένος είναι ο αγώνας που δε δίνεται.