1 Φεβ 2012

«Απαράδεκτες οι αυξήσεις στα διόδια»

Στ. Καλογιάννης: Η ηγεσία του υπουργείου είχε εξαγγείλει μειώσεις από το 2010

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις χθεσινές ανακοινώσεις των παραχωρησιούχων για αύξηση των διοδίων τελών από την 1η Φεβρουαρίου, ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Δημοσίων Έργων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Ιωαννίνων, Σταύρος Καλογιάννης.

«Το χειρότερο είναι ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν με συναίνεση του αρμόδιου υπουργείου Υποδομών, το οποίο δεν εξέδωσε ούτε καν μία ανακοίνωση επί του θέματος! Είναι αδιανόητο σε μία εξαιρετικά δύσκολη από οικονομικής απόψεως περίοδο, λόγω των τραγικών λαθών των Κυβερνήσεων του κ. Γ. Παπανδρέου, το υπουργείο Υποδομών να συναινεί στην περαιτέρω οικονομική επιβάρυνση όσων κινούνται στο οδικό δίκτυο της χώρας και ενώ οι εργασίες στους άξονες αυτούς έχουν ουσιαστικά σταματήσει από το 2010!

Επισημαίνουμε ότι η νέα αύξηση των διοδίων ανακοινώνεται, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών έχει εξαγγείλει πολλές φορές, από τον Ιανουάριο του 2010, την μείωση των διοδίων.

Αδιανόητη είναι επίσης η πράξη των παραχωρησιούχων οι οποίοι, ενώ επιδιώκουν με θρησκευτική ευλάβεια την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων αύξησης της τιμής των διοδίων, δεν τηρούν τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης των έργων.

Η επίκληση των συμβατικών όρων, προκειμένου να δικαιολογηθεί η αύξηση των διοδίων, είναι εντελώς αστήρικτη αφού στις συμβάσεις υπάρχουν δεκάδες όροι οι οποίοι δεν έχουν τηρηθεί, την τελευταία διετία.

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών να απαγορεύσει αμέσως την αύξηση των διοδίων» αναφέρει η ανακοίνωση.


Πηγή:
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/296410/aparadektes-oi-auxiseis-sta-diodia/