16 Φεβ 2012

Τη ζώνουν με πανάκριβα χαράτσια διοδίων

Δε θα προλαβαίνουν να πληρώνουν χαράτσια διοδίων οι κάτοικοι της νότιας Αρκαδίας και της Λακωνίας, ακόμη και για να πάνε και να 'ρθουν από τα ...χωράφια τους, σε λίγο διάστημα, δηλαδή όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τρίπολης - Λεύκτρου - Σπάρτης! Αυτό αποκάλυψε προχτές στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών, Γ. Μαγκριώτης, λέγοντας ότι οι νέοι σταθμοί διοδίων «έχουν προσδιοριστεί από το 2007 και τη Σύμβαση Παραχώρησης», την οποία βέβαια ψήφισαν από κοινού η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον προγραμματισμό της ιδιωτικής κοινοπραξίας, στην περιοχή θα τοποθετηθούν δύο μετωπικοί σταθμοί διοδίων, ο ένας στην Πετρίνα Αρκαδίας, ο άλλος στηνΠελλάνα Λακωνίας και δύο πλευρικοί στο ύψος του Λογκανίκου Λακωνίας.

Οπως δήλωσε ο Γ. Μαγκριώτης, ήδη ο υπουργός Υποδομών, Μ. Βορίδης, έχει υπογράψει Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση των Περιβαλλοντικών Ορων για τους σταθμούς των διοδίων και τους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών της Πελλάνας.

Οσον αφορά στους πλευρικούς σταθμούς του ανισόπεδου κόμβου Λογκανίκου, όπως δήλωσε ο υφυπουργός, εκεί θα χρεώνονται όσοι κινούνται από και προς τη Σπάρτη, αποφεύγοντας να πληρώσουν διόδια στο μετωπικό σταθμό διοδίων στην Πετρίνα. Δηλαδή, θα πληρώνουν διόδια ακόμη και όσοι διανύουν κοντινές διαδρομές ή θέλουν να πάνε να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους! Για όλους αυτούς «υπάρχει και το επαρχιακό δίκτυο που μπορεί να χρησιμοποιείται εναλλακτικά χωρίς διόδια», πρόσθεσε προκλητικότατα ο υφυπουργός...


Πηγή:
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=6697998&publDate=16/2/2012