3 Φεβ 2012

Η "Ανυπότακτη Πολιτεία" για την αύξηση της τιμής των διοδίων

Δελτίο Τύπου απέστειλε η παραταξη "Ανυπότακτη Πολιτεία" με επικεφαλής τον Χρήστο Πατούχα, σχετικά με την αύξηση των διοδίων. Το Δελτίο Τύπου έχει ως εξής:

"«Ενοχλητική», αλλά μικρή η αύξηση των διοδίων, δήλωσε ο Υπουργός κ. Βορίδης! Και είναι μάλιστα και «συμβατική».

Φυσικά! Γιατί οι μόνες συμβάσεις που δεν θίγονται, είναι αυτές που εξυπηρετούν τα μεγάλα μονοπωλιακά συμφέροντα, το μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο που λυμαίνεται το πενιχρότατο εισόδημα του ελληνικού λαού. Μετά τις καθημερινές αυξήσεις στα καύσιμα, μετά τον σχεδόν διπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας, μετά το έκτακτο χαράτσι στα αυτοκίνητα, μετά από όλα τα χαράτσια και την αρπακτική επίθεση στους μισθούς και τις συντάξεις, οι αποικιακές συμβάσεις πρέπει να τηρηθούν και μάλιστα να τηρηθούν μονομερώς.

Δεν ενδιαφέρει την Κυβέρνηση αν η «Ολυμπία Οδός», που έπρεπε τώρα να παραδίδεται είναι μια εγκαταλειμμένη χαβούζα, δεν την ενδιαφέρει αν η γέφυρα έχει ήδη εισπράξει το κόστος κατασκευής, παρόλα αυτά θα συνεχίσει να εισπράττει για άλλα 26 χρόνια ένα ολόκληρο μεροκάματο για μια μετ΄επιστροφής διέλευση.

Δεν ενδιαφέρει κανέναν, ότι η «μεγάλη ιδέα» των περίφημων συμπράξεων δημοσίου-ιδιωτικού τομέα και των συμβάσεων παραχώρησης, χρεοκόπησε πλήρως, παρέδωσε τα μεγάλα δημόσια έργα στην απληστία των υπερκερδών του μεγάλου κεφαλαίου, με διόγκωση των προϋπολογισμών τους, με μηδαμινή ίδια συμμετοχή, η οποία θα πληρωθεί στο πενταπλάσιο με τους εκβιασμούς και την υπερκοστολόγηση.

Όλα αυτά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ενός κράτους συμφερόντων, το οποίο τον μόνο εχθρό που αναγνωρίζει είναι ο φτωχός και ο άνεργος.

Οι εκπρόσωποι αυτού του πολιτικού συστήματος που το στήριξαν και το στηρίζουν,δεν λένε την αλήθεια. Είναι συνένοχοι!

Θυμίζουμε στην Δημοτική μας Αρχή την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη μετά από πρόταση και εισήγηση της «Ανυπότακτης Πολιτείας» για τα διόδια της γέφυρας και της Ολυμπίας Οδού.Ποιά ήταν τα αποτελέσματά της; Απάντηση: Κανένα! Γιατί καμία δραστηριότητα, καμία πρωτοβουλία δεν υπήρξε! Ας επανέλθουμε λοιπόν σε αυτά που αποφασίσαμε. Ας προσπαθήσουμε να τα κάνουμε πράξη!"


Πηγή:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/110883