1 Φεβ 2012

Βορίδης: «Ενοχλητική αλλά πολύ μικρή η αύξηση στα διόδια»

« Είναι ενοχλητική η αύξηση αλλά είναι πολύ μικρή» υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον RealFmκαι στον Νίκο Χατζηνικολάου. Όπως ανέφερε , η αύξηση κυμαίνεται από 0,5 έως 40 λεπτά στη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

«Κάποιος πρέπει να πληρώσει τις συμβάσεις.Προτιμώ να πληρώνουν οι χρήστες και όχι οι φορολογούμενοι», ανέφερε επίσης ο κ. Βορίδης, που διευκρίνισε ότι πρόκειται για συμβατική υποχρέωση, παίρνοντας αποστάσεις από τους προκατόχους του και τις δεσμεύσεις τους για μείωση του αντιτίμου των διοδίων.

Στη Βουλή το ζήτημα

Το ζήτημα της αύξησης της τιμής των διοδίων τέθηκε και στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπου ο υπουργός Υποδομών ανέφερε επίσης ότι «η αύξηση προβλέπεται στην σύμβαση» και εξήγησε ότι «την κάνουν οι παραχωρησιούχοι χωρίς να μεσολαβεί πολιτική απόφαση».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Αντωνίου πάντως αντέτεινε ότι «δεν μπορούμε να πληρώνουμε για δρόμους που δεν κατασκευάζονται και δεν θα τους περπατήσουμε ποτέ», ενώ κριτική άσκησαν και οι βουλευτές του ΚΚΕ Β. Νικολαϊδου και του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, οι οποίοι ζήτησαν να μην υπάρξει οποιαδήποτε μονομερής απόφαση μέχρι να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα των συμβάσεων.

«Επιλογή της κυβέρνησης είναι η μη καταγγελία των συμβάσεων» απάντησε ο κ. Βορίδης. Ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό οι εξαιρετικά δύσκολες και περίπλοκες διαπραγματεύσεις « στην κατεύθυνση να διατηρηθούν ζωντανές οι συμβάσεις ώστε να εκτελεστούν τα έργα με τους προβλεπόμενους όρους».


Πηγή:
http://www.star.gr/politics/128385/