8 Δεκ 2011

Διόδια: Χατίρι του Βορίδη στους εργολάβους

To χατίρι των εργολάβων έκανε με το καλημέρα ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι τα διόδια δεν πρόκειται να μειωθούν αλλά ότι θα υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα.

Να θυμίσουμε μόνο ότι από πέρυσι την άνοιξη, πολλές φορές η κυβέρνηση έκανε λόγο για μείωση των διοδίων προκειμένου να ελαφρυνθούν οι πολίτες. Αν θυμάστε καλά είχε γίνει μεγάλος χαμός την εποχή του κινήματος «Δεν πληρώνω».


Προκειμένου να σταματήσουν τη διαρροή χρήματος από τα διόδια, κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ υποστήριζαν με θέρμη ότι θα κάνουν διαπραγματεύσεις με τους εργολάβους και θα μειώσουν τα διόδια. Ο κ. Μαγκριώτης, τότε και τώρα υφυπουργός Υποδομών, κάθε μήνα έλεγε ότι στο τέλος του μήνα τα διόδια θα μειωθούν.

Επίσης, ο κ. Ρέππας, στα μέσα Απριλίου είχε μιλήσει για μείωση διοδίων και σύμφωνα με το σχέδιο που θα ανακοινωνόταν η μείωση θα ήταν έως και 50% της βάσης υπολογισμού ανά χιλιόμετρο, από τα 6 λεπτά που ισχύει σήμερα, στα 3 λεπτά ανά χιλιόμετρο, σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο.

Όσο για τον κ. Βορίδη, αυτός και ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν διαπρύσιοι υποστηρικτές της μείωσης, επιτιθέμενοι μάλιστα κατά κύματα στους… αδίστακτους εργολάβους που παίρνουν τόσο υψηλά διόδια για δρόμους που δεν έχουν φτιάξει.

Τι έγινε και ο κ. Βορίδης έκανε μεγαλειώδη κωλοτούμπα; Τώρα που έπρεπε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολιτών κάνει πίσω και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργολάβων; Και αντί να ανοίξει μια συζήτηση για το πώς θα ελαφρυνθούν οι πολίτες που πλήττονται από την κρίση, αποφάσισε να κρατήσει το χαράτσι των δρόμων. Έχουν άδικο τώρα αυτοί που δεν πλήρωναν και άνοιγαν τις μπάρες να τα κάνουν γης Μαδιάμ;

Συγχαρητήρια στον κ. υπουργό και τον αρχηγό του κ. Καρατζαφέρη. Επέστρεψαν τη χάρη που τους έκαναν οι εργολάβοι οι οποίοι ελέγχουν και media και στα οποία ο ΛΑ.Ο.Σ. από ακροδεξιό κόμμα έχει μετατραπεί σε… κέντρο και ο Καρατζαφέρης και ο Βορίδης κοντεύουν να γίνουν … συνεργαζόμενοι με το ΠΑΣΟΚ αριστεροί.


Πηγή:
http://www.tsantiri.gr/blog/diodia-chatiri-tou-voridi-stous-ergolavous.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+tsantirigr+%28www.tsantiri.gr%29