14 Δεκ 2011

Οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό αντιδρούν στην παραχώρηση του αυτοκινητοδρόμου

«OΛEΘPIA» χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι στην Εγνατία Οδό την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευ. Βενιζέλου και του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), με την οποία το Ταμείο αποκτά το δικαίωμα άσκησης ψήφου επί του 100% των μετοχών της εταιρίας. Oπως επισημαίνουν σε ανακοίνωση, «η παραπάνω εξέλιξη είναι ιδιαίτερα αρνητική για την εταιρία που έχει σηκώσει τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στους ώμους της την ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας μέσω της κατασκευής του πιο σύγχρονου ελληνικού αυτοκινητοδρόμου, της Εγνατίας Οδού αλλά και για το μέλλον των σημαντικών έργων που έχει αναλάβει από δω και πέρα η εταιρία τόσο στη Βόρεια Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο ελλαδικό χώρο αλλά και στα Βαλκάνια, ύψους 2 δισ. ευρώ».

Οι εργαζόμενοι καλούν τους κ. Βενιζέλο και Βορίδη να διορθώσουν την απόφαση και να περιφρουρήσουν την ανάπτυξη των έργων υποδομής, ενώ δηλώνουν αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη, καθώς τονίζουν ότι «όλοι οι παραπάνω νόμοι έχουν κενά και παρανομίες που μπορούν να προσβληθούν».

Παράλληλα, ανακοινώνουν πως το δ.σ. του Συλλόγου Εργαζομένων προγραμματίζει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών του και παραχώρηση συνέντευξης Τύπου, στην οποία, μεταξύ άλλων, θα παρατεθούν αναλυτικά οικονομοτεχνικά στοιχεία, με τα οποία θεωρεί ότι τεκμηριώνεται η άποψή τους, ότι «η παραχώρηση της λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου δεν πρόκειται να είναι επωφελής για το Eλληνικό Δημόσιο».


Πηγή:
http://www.express.gr/news/ellada/544509oz_20111213544509.php3