28 Νοε 2011

Σήκωσαν τις μπάρες στα νέα διόδια Λαγκαδά

Την Παρασκευή λειτούργησαν τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού, στον Λαγκαδά, το Σάββατο τα κατάργησαν οι κάτοικοι! Ελεύθερη διέλευση στα διερχόμενα αυτοκίνητα από τις 11 το πρωί εξασφάλισαν τα μέλη της Λαϊκής Επιτροπής ενάντια στα διόδια, που ξεκαθάρισε ότι θα επανέλθει σύντομα με νέες κινητοποιήσεις στην περιοχή.

Η επιτροπή κατοίκων τονίζει ότι θα αντιδράσει με κάθε τρόπο στη λειτουργία των νέων διοδίων, που δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αφού χιλιάδες δημότες της Βόλβης και του Λαγκαδά μετακινούνται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη για τις δουλειές τους.

Ενάντια στον νέο σταθμό διοδίων έχουν ταχθεί με αποφάσεις τους τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Βόλβης και Λαγκαδά. Μάλιστα, έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν τυχόν προσφυγή των κατοίκων στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποτρέψουν τη λειτουργία του νέου σταθμού.

Το αντίτιμο των διοδίων είναι 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα Ι.Χ. και ταξί, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5 ευρώ για τα φορτηγά και λεωφορεία με δύο ή τρεις άξονες και 7 ευρώ για τα βαριά φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.


Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=328798