26 Νοε 2011

Αντιδρούν στα διόδια της Ανάληψης

Χθες άνοιξαν, σήμερα κλείνουν, τα νέα διόδια της Εγνατίας Οδού, στην περιοχή Ανάληψη Λαγκαδά, από τις κινητοποιήσεις της Λαϊκής Επιτροπής, που αντιδρά στη λειτουργία τους.

Η επιτροπή κατοίκων της περιοχής δηλώνει ότι θα αντιδράσει με κάθε τρόπο στη λειτουργία των νέων διοδίων, καθώς δημιουργεί τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, αφού χιλιάδες δημότες της Βόλβης και του Λαγκαδά μετακινούνται καθημερινά στη Θεσσαλονίκη για τις δουλειές τους. Σήμερα, στις 11 το πρωί, προχωρούν σε κινητοποίηση στο νέο σταθμό διοδίων που από χθες τέθηκε σε πλήρη λειτουργία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού Α.Ε.

Το αντίτιμο των διοδίων είναι 2 ευρώ για τα ελαφρά οχήματα Ι.Χ. και ταξί, 1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5 ευρώ για τα φορτηγά και λεωφορεία με δύο ή τρεις άξονες και 7 ευρώ για τα βαριά φορτηγά και άλλα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες.

Ενάντια στο νέο σταθμό διοδίων έχουν ταχθεί με αποφάσεις τους τα δημοτικά συμβούλια των Δήμων Βόλβης και Λαγκαδά. Μάλιστα, έχουν δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν τυχόν προσφυγή των κατοίκων στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να αποτρέψουν τη λειτουργία του νέου σταθμού.


Πηγή:
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=328431