9 Νοε 2011

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 15.00 (10/11/11) από τους Ενεργούς Πολίτες Κομοτηνής-Ξάνθης

Ξεκινά την Πέμπτη η λειτουργία του Σταθμού Διοδίων στον Ίασμο Κομοτηνής. Οι δοκιμές λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το αντίτιμο των διοδίων είναι δύο ευρώ για τα ελαφρά οχήματα,1,40 ευρώ για τα δίκυκλα και τρίκυκλα, 5 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 2 ή 3 άξονες και λεωφορεία και 7 ευρώ για τα φορτηγά και άλλα οχήματα με 4 ή περισσότερους άξονες. Οι οδηγοί θα πρέπει να τηρούν τα όρια ταχύτητας και τη σήμανση της Οδού και να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους από το Σταθμό Διοδίων.

Διαμαρτυρία στα Διόδια της Εγνατίας Οδού την Πέμπτη, στις 15.00

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης, ενημερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης από την Κίνηση Πολιτών της Κομοτηνής, ότι προγραμματίζει συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Διοδίων της Εγνατίας Οδού στον Ίασμο. Η κινητοποίηση έχει προγραμματιστεί στις 15.00 την Πέμπτη, ημέρα πρώτης λειτουργίας του Σταθμού. Παρότι η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης, σε συνεργασία με συνδικαλιστικούς φορείς έχει προγραμματίσει τις όποιες κινήσεις της μετά την ερχόμενη εβδομάδα, εντούτοις καλεί τα μέλη της και όσους το επιθυμούν να παραστούν σε αυτή την πρώτη, συμβολική διαμαρτυρία που θα γίνει στο Σταθμό Διοδίων του Ιάσμου και να υπάρξει παρουσία κατοίκων και από τις δύο πόλεις που «χωρίζει»αυτός ο νέος σταθμός διοδίων.


Πηγή:
http://www.kavalanet.gr/enimerosi/news_static/1320858867.php