14 Ιουλ 2011

Κοροϊδία με τις τιμές των διοδίων

Μειώσεις; Last year... 

Πηγή:
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=134237 


Δεν θα προχωρήσει στις προαναγγελθείσες μειώσεις στις τιμές των διοδίων η κυβέρνηση, αφού, σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη, «δεν θα γίνει πράξη η μείωση των διοδίων, γιατί οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υφυπουργός Υποδομών δήλωσε ότι «το 2010 προτείναμε τη μείωση των διοδίων. Τράπεζες και παραχωρησιούχοι δεν δέχονταν συζήτηση... η ευθύνη είναι στην πλευρά των τραπεζών. Εμείς διαφωνούμε με αυτή την εκτίμηση. Τους καλούμε να ξεκινήσουν την επαναχρηματοδότηση, ώστε να ολοκληρωθούν τα έργα».

Η ομολογία του κ. Μαγκριώτη προκάλεσε την άμεση αντίδραση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος είπε πως «πρέπει να πουμε στους πολίτες την αλήθεια. Ότι δεν υποσχόμαστε απλά για να κερδίσουμε χρόνο».

Ο κ. Μαγκριώτης προσπάθησε να εξηγήσει για ποιο λόγο η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιβάλει στις κοινοπραξίες την μείωση του αντιτίμου που πληρώνουν οι οδηγοί στους σταθμούς διοδίων. «Μπορούμε να καταγγείλουμε τις συμβάσεις. Αν το κάνουμε αυτό, τα έργα θα σταματήσουν και θα πρέπει να πληρώνουμε αποζημιώσεις…», επιχειρηματολόγησε ο υφυπουργός Υποδομών.

Με την τοποθέτηση του κ. Μαγκριώτη στη Βουλή κλείνει το κεφάλαιο της μείωσης των διοδίων, που η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει εδώ και μήνες. Ο αρμόδιος υφυπουργός παλαιότερα είχε εξαγγείλει συμπίεση της τιμής του διοδίου, δραστικό περιορισμό της στα υπό κατασκευή τμήματα των αυτοκινητοδρόμων, διευκολύνσεις με εκπτωτικές κάρτες για τις τοπικές μετακινήσεις, αλλά και χαμηλότερες τιμές για τους οδηγούς που κινούνται πολύ συχνά στις εθνικές οδούς.

Προφανώς, όμως όλες αυτές οι δεσμεύσεις αποδεικνύνονται κενό γράμμα και οι εξαγγελίες του κ. Μαγκριώτη ότι τα διόδια θα γίνουν φθηνότερα μοιάζουν με απόψεις… last year.