19 Ιουλ 2011

Διοδάρχες και τροχαία: Συστέγαση κτιρίων και υπηρεσιών

Η ποινικοποίηση της μη καταβολής διοδίων μέσω τη επαίσχυντης τροπολογία Ρέππα, το Φλεβάρη του 2011, δημιουργεί απρόσμενα γεγονότα στους δημόσιους δρόμους.

Το Σάββατο (16/7), ο συναγωνιστής ΜΝ, μισθωτός οδηγός τουριστικών λεωφορείων στο επάγγελμα, πέρασε το πρωί με την μοτοσυκλέτα του τα διόδια Πελασγίας χωρίς να πληρώσει το αντίτιμο του 1,80€.

Οι τοποτηρητές του νόμου και της τάξης, παρόντες στο κλασσικό πρατήριο βενζίνης που είναι λίγα μέτρα μετά τα διόδια με κατεύθυνση προς Θεσ/νίκη, τον σταμάτησαν, του έκοψαν το ανάλογο πρόστιμο και του αφαίρεσαν το δίπλωμά του.
  
 Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι δεν θα μπορούσε να δουλέψει στο δρομολόγιο της επόμενης ημέρας και προφανώς ούτε τις επόμενες είκοσι ημέρες για τις οποίες αφαιρείται το δίπλωμα.

Παρά τις σχετικές του διαμαρτυρίες προς τους τροχονόμους αλλά και αργότερα στον διοικητή του τμήματος τροχαίας (Σούρπη) που βρίσκεται σε παρακείμενο κτίριο με το επιχειρησιακό κέντρο των Αυτοκινητοδρόμων Αιγαίου ΑΕ, δεν κατάφερε να πείσει τα όργανα της τάξης, ότι η παράβαση δεν δικαιολογεί αφαίρεση του διπλώματος και ότι δεν του στερούν απλά τη δυνατότητα της μετακίνησης αλλά το δικαίωμα στη δουλειά.

Παρά και τη δικιά μας παράσταση διαμαρτυρίας στο τμήμα τροχαίας Σούρπης το μεσημέρι, λάβαμε την ίδια αρνητική απάντηση, διαπιστώνοντας παράλληλα, ότι τρία τραπέζια του τμήματος ήταν γεμάτα πινακίδες μετά το πρωινό σαφάρι.

Μετά την αρνητική απάντηση για την επιστροφή του διπλώματος, ο συναγωνιστής αποφάσισε να επιστρέψει στα διόδια της Πελασγίας και να παραμείνει εκεί μέχρι να του επιστραφεί η επαγγελματική άδεια οδήγησης. Και πράγματι έτσι έγινε.

Παράλληλα, μέλη του κινήματός μας αποφάσισαν να στηρίξουν τη διαμαρτυρία του, οργανώνοντας κινητοποίηση το απόγευμα της ίδιας ημέρας, με τη πρόθεση να μείνουμε κι εμείς μαζί του όσο πραγματικά χρειαστεί (η άδεια αφαιρείται μέχρι και 20 ημέρες).

Κατά τη προσέγγισή μας στο σταθμό της Πελασγίας, ο διοικητής του τμήματος, μετά από σχεδόν 10 ώρες παραμονής του συναγωνιστή στα διόδια, αναθεώρησε τη στάση του αργά το απόγευμα, ειδοποιώντας τον οδηγό να πάει στο τμήμα να παραλάβει την άδεια οδήγησής του και φύγει από τα διόδια... 

Περισσότερα: