10 Ιουλ 2011

Διόδια με το στανιό

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι στο Σπαθοβούνι Κορινθίας όταν μηχανήματα της εταιρείας MOREAS έκλεισαν την έξοδο που οδηγεί στο χωριό τους με αποτέλεσμα να πρέπει πια να πληρώνουν το αντίτιμο των διοδίων (2,40 ευρώ), προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Συγκεκριμένα χθες, πολλοί κάτοικοι, μαζί με την Δημοτική Αρχή σήκωσαν τις μπάρες και στα δύο ρεύματα στην Εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως και παρέμειναν για αρκετές ώρες στο σημείο.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο Νεμέας, κ. Ευάγγελο Ανδριανάκο, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός ότι και σήμερα ο δρόμος προς το Σπαθοβούνι αλλά και προς άλλα χωριά είναι κλειστός. Παράλληλα, ανέφερε πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού για να κινηθούν οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής και να φτάσουν στην πρωτεύουσα του νομού, στην Κόρινθο πρέπει να καταβάλλουν συνολικά το αντίτιμο των διοδίων(4,80 ευρώ) καθημερινά.

Οι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους στο σημείο μέχρι η εταιρεία να αποφασίσει μειωμένες τιμές για τους κατοίκους της περιοχής και ταυτόχρονο άνοιγμα της εξόδου προς το χωριό.

Πηγή:
http://www.madata.gr/epikairotita/social/117450.html