14 Μαΐ 2011

Διεύρυνση του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» στα Τρίκαλα

Αρχίζει να διευρύνει τα μέλη του, το Κίνημα «Δεν Πληρώνω» στα Τρίκαλα και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στην σημερινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης.


Εκεί βρέθηκαν ιδιοκτήτες φορτηγών από την Καλαμπάκα με εκπρόσωπο τον κ. Ντανά, αλλά και ο Πρόεδρος Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας Βασίλης Τσιμοράγκας, επίσης επαγγελματοβιοτέχνες της Φαρκαδόνας με εκπροσώπηση τον Πρόεδρο τους κ. Νάτσινα, αγρότες όπως ο Γιάννης Ρίζος και απλήρωτοι συμβασιούχοι του Δήμου Τρικκαίων όπως ο Γρηγόρης Μπαμπούρης.

Στην αρχή της συνέντευξης ο συντονιστής Χρήστος Σταμόπουλος, καταδίκασε την επίθεση Αστυνομικών σε διαδηλωτές την προηγούμενη Τετάρτη στην Αθήνα και στην συνέχεια τόνισε πως «το Κίνημα ΄΄Δεν  Πληρώνω΄΄ γεννήθηκε στους δρόμους που ιδιωτικοποιήθηκαν από τον Γιώργο Σουφλιά το 2007. Το Κίνημα έχει αυξητική τάση και έγινε ΄΄έκρηξη΄΄ συμμετοχής στα τέλη του 2010 καθώς αντιλήφθηκαν άπαντες την ληστεία. Μπροστά σε αυτό, οι καναλάρχες-μεγαλοεργολάβοι αντέδρασαν και με Ρέππα και Μαγκούφη φτιάξανε τον νέο Νόμο που όμως το Κίνημα με την αντοχή του τον κατέστησε ανεφάρμοστο. Το Κίνημα θα καταργήσει όλα τα διόδια και σε τοπικό επίπεδο, δεν θα επιτρέψουμε να λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων που ετοιμάζουν στο Μαλακάσι. Δίνουμε τοπικά τον αγώνα να μείνει ο Νομός Τρικάλων χωρίς διόδια και σήμερα τοποθετούμε πινακίδα που θα το αναφέρει αυτό στην είσοδο της πόλης από την πλευρά της Καρδίτσας, ενώ σχεδιάζουμε την κατάληψη του υπό κατασκευή σταθμού διοδίων στο Μαλακάσι και θα ενημερώσουμε και τις 4 Δημοτικές Αρχές του Νομού για τις προθέσεις μας. Αν δεν αντιδράσουμε θα έχουμε 5-6 διόδια στον Νομό με την κατασκευή και της Ε-65».

Στην συνέχεια ο κ. Σταμόπουλος, ανέφερε πως το Κίνημα Τρικάλων «Δεν Πληρώνω», δεν αναγνωρίζει κανένα δημόσιο χρέος της χώρας και τάσσεται υπέρ της προσπάθειας που ξεκίνησε υπέρ της καταγραφής αυτού του χρέους. «Χρησιμοποιούν το δήθεν χρέος ως τρομοκρατικό όπλο για νέα μέτρα, όταν ξέρουν ότι ο λαός δεν μπορεί να το πληρώσει. Εμείς θα πραγματοποιήσουμε ημερίδα που θα αναδείξουμε την αλήθεια για αυτό το δήθεν χρέος ως προς το μέγεθός του».

Ο κ. Σταμόπουλος, επιτέθηκε στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων με συγκριτικά στοιχεία που δείχνουν ότι οι Τρικαλινοί πληρώνουν ακριβό εισιτήριο και ζήτησε μείωση 20-30% του αντιτίμου του εισιτηρίου με επιστροφή Τρίκαλα-Αθήνα. Ίδιο αίτημα και για την διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ, ζητώντας την κατάργηση του εισιτηρίου του 1 ευρώ για την μεταφορά επιβατών από τις εγκαταστάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ προς την πόλη, το οποίο χαρακτήρισε «χαράτσι».

«Δεν πληρώνουμε γιατί δεν μας πληρώνουνε, δεν χρωστάμε δεν είναι δικά μας τα χρέη και σύντομα θα ασχοληθούμε και με το 5ευρω στο νοσοκομείο. Είμαστε Κίνημα αμφισβήτησης, άρνησης και αντίστασης στις πολιτική τους και στοχεύουμε στον λαϊκό ξεσηκωμό απέναντι σε αυτές τις πολιτικές τους».

Ο κ. Σταμόπουλος, ανέφερε πως το Πανελλήνιο Συνέδριο των Κινημάτων «Δεν Πληρώνω», αναβλήθηκε για τις 29 Μαΐου και θα γίνει στην Θήβα και το τοπικό «Δεν Πληρώνω», θα εισηγηθεί να κλείσουν επί μέρες τα διόδια του Μοσχοχωρίου.

Βασίλης Τσιμοράγκας «Οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό με χρήμα των φορολογούμενων πολιτών»

Από την πλευρά του ο κ. Τσιμοράγκας, ανέφερε πως «οι δρόμοι είναι δημόσιο αγαθό που παραχωρήθηκε σε ιδιώτες, δημόσιο αγαθό που έγινε με τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών» και πρόσθεσε πως «είναι το παράλογο να πληρώνεις αντίτιμο διοδίων που δεν είναι ανάλογο των χιλιομέτρων που διανύεις αφού στην Ελλάδα ΄΄φυτρώνουν΄΄ καθημερινά και νέα διόδια. Έχουμε ζητήσει από τις 16 Δεκεμβρίου 2010 να μειωθούν κατά 50% οι σταθμοί των διοδίων, αφού καταστρέφει η πολιτική των διοδίων τις μεταφορές. Ταυτόχρονα δεν μπορούν τα βαρέα οχήματα να χρησιμοποιήσουν παράδρομους όπως φάνηκε και στην υπόθεση με το κλείσιμο των Τεμπών».

Για υπέρογκο πλέον κόστος μεταφοράς έκανε λόγο και ο κ. Ντανάς και πρόσθεσε «πλήττεται ο κλάδος και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα»

«Εμείς σταματάμε να πληρώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές»

Από την πλευρά του ο κ. Νάτσινας ανέφερε, πως «στην Φαρκαδόνα, δεν πληρώνουμε πλέον και τις ασφαλιστικές μας εισφορές ως επαγγελματοβιοτέχνες, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουμε χρήματα. Πληρώνουμε μόνο αν χρειαζόμαστε φορολογική ενημερότητα. Πώς να πληρώσουμε τα ΄΄χαράτσια΄΄ τους, όταν η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν πληρώνει τους προμηθευτές της; Μπλέξαμε σε κράτος τζαμπατζή που έχει κάνει στάση πληρωμών. Αφού μας πήγε στον ΄΄πάτο΄΄ μας κόβει και το ρεύμα για οφειλή 300 ευρώ»…

Γρηγόρης Μπαμπούρης «Θέλω δεν θέλω είμαι στο Κίνημα»

Από την πλευρά του ο πρώην συμβασιούχος του Δήμου Γρηγόρης Μπαμπούρης, ανέφερε πως «Εμείς ξεκινήσαμε από το Κίνημα … ΄΄δεν πληρωνόμαστε΄΄ και θέλουμε δεν θέλουμε είμαστε στο Κίνημα ΄΄Δεν Πληρώνω΄΄ αφού μας αφαίρεσαν το δικαίωμα να μας πληρώνουν εδώ και 19 μήνες» και πρόσθεσε για τα διόδια «κάνουμε περισσότερη ώρα στο μποτιλιάρισμα εξαιτίας των διοδίων από ότι στο ταξίδι του προορισμού. Μόνο στην Ελλάδα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας  κόβεται η κίνηση λόγω διοδίων. Αγώνας και αντίσταση τα απαιτούμενα να αλλάξει η κατάσταση».

Γιάννης Ρίτσος «Οι δούλοι των πολυεθνικών που μας κυβερνάνε μας ληστέψανε»

Ο αγροτοσυνδικαλιστής Γιάννης Ρίτσος, χαρακτήρισε «δούλους των πολυεθνικών» τους πρωθυπουργούς της χώρας και «ληστές της χώρας» και αναρωτήθηκε πόσο είναι το χρέος της χώρας «αν δεν αγόραζαν όπλα», προσθέτοντας «μας έχουν να γεννάμε παιδιά να τα κάνουν στρατιώτες και αστυνομικούς για να χτυπιόμαστε μεταξύ μας. Γιος τον πατέρα και αδερφός τον αδερφό. Να αφήσουμε τις κομματικές μας πεποιθήσεις και να αγωνιστούμε όλοι μαζί εναντίον αυτών των ληστών».