26 Νοε 2010

Μπλόκο την Κυριακή στις Αφίδνες

Από την "Ελευθεροτυπία"

Με το σύνθημα «Δεν πληρώνουμε-δεν πληρώνουμε» η συντονιστική επιτροπή των κατοίκων της βορειοανατολικής Αττικής οργανώνει την Κυριακή στις 11.30 π.μ. συγκέντρωση στον σταθμό των διοδίων στις Αφίδνες.

Θα προηγηθούν προσυγκεντρώσεις, μισή ώρα νωρίτερα, στο πάρκο Αφιδνών και στον κόμβο της Αγίας Παρασκευής, στα πλευρικά διόδια της Μαλακάσας.
Η βορειοανατολική Αττική, με περισσότερους από 150.000 μόνιμους κατοίκους και εργαζομένους, είναι ουσιαστικά αποκλεισμένη από 7 μετωπικούς και πλευρικούς σταθμούς διοδίων. Στις Αφίδνες λειτουργεί ο μετωπικός σταθμός, αλλά υπάρχουν οι πλευρικοί στην έξοδο και την είσοδο του Αυλώνα, της Μαλακάσας και του Καπανδριτίου, που κάνουν πανάκριβες τις μετακινήσεις για καθημερινές ανάγκες.
Σε κάθε έξοδο πληρώνουν 3,50 ευρώ για να κάνουν διαδρομή μόλις 20 χλμ., αφού το παράπλευρο δίκτυο όπου δεν υπάρχουν σταθμοί διοδίων είναι σε κακή κατάσταση. Να σημειωθεί ότι σε άλλες περιοχές, όπως στη Θεσσαλία και πρόσφατα στο «Πέταλο» Μαλιακού, όπου δεν υπάρχει παράπλευρο οδικό δίκτυο, έχουν χορηγηθεί κάρτες δωρεάν διέλευσης στους μόνιμους κατοίκους.