18 Σεπ 2010

Ανοιξαν σημερα (18/9/2010) τα διόδια Αφιδνών, για ελεύθερη διέλευση, οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνολικής αντίδρασης των εργαζομένων του ΟΣΕ που προσπαθούν να αντισταθούν στο πλαίσιο «εξυγίανσης» του οργανισμού.

Οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο  δεν έχουν άλλο δρόμο από την άμεση οργάνωση της πάλης τους για να ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Για να διεκδικήσουν ένα σιδηρόδρομο που να υπάγεται σε ένα ενιαίο δημόσιο φορέα μεταφορών και συγκοινωνιών που θα είναι λαϊκή περιουσία και θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.


Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο θέτει τις βάσεις για την ιδιωτικοποίησή του, απελευθερώνει και τις σιδηροδρομικές μεταφορές, καταργεί κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος καθώς με το «έτσι θέλω» καταργεί τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας των προηγούμενων ετών, μειώνει το προσωπικό και εντατικοποιεί την εργασία, «βάζει φωτιά» στις τιμές των εισιτηρίων, περικόπτει δρομολόγια, υπονομεύει την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών. 


«Οι σιδηροδρομικοί αγωνιζόμαστε για Δημόσιο Σιδηρόδρομο με κοινωνικά χαρακτηριστικά, που θα εργάζονται επαγγελματίες σιδηροδρομικοί και όχι κρατικοδίαιτοι εργολάβοι (με αξιοπρεπείς μισθούς σε συνθήκες σύγχρονες)» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.