30 Αυγ 2010

Φτάνει πια το δούλεμα

Ούτε τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) δεν γλιτώνουν την πληρωμή των πανάκριβων διοδίων στους εθνικούς αυτοκινητόδρομους που το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και ο ΛΑ.Ο.Σ. παραχώρησαν στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους.
Οπως παραδέχεται σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «δεν υπάρχει θεσμοθετημένη απαλλαγή των τελών διοδίων για τα αναπηρικά αυτοκίνητα, γιατί δυστυχώς οι Συμβάσεις Παραχώρησης δεν το προέβλεπαν». Απλά υπάρχει μια προφορική δέσμευση των εταιρειών να επιτρέπουν την ελεύθερη διέλευση των ατόμων με αναπηρία, που όμως αρκετές φορές δεν τηρείται, όπως απέδειξαν και πρόσφατα περιστατικά στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Αθηνών - Λαμίας.
Το υπουργείο υπόσχεται ότι θα προωθήσει ρύθμιση για την οριστική επίλυση του προβλήματος. Ποιος όμως το πιστεύει; Και γιατί να μην «καταπιεί» και τη «δέσμευση» αυτή, όπως και την άλλη περί αναθεώρησης των συμβάσεων, ώστε να μειωθούν οι αυξήσεις στα διόδια, που παραπέμφθηκε στις ελληνικές καλένδες, με αποτέλεσμα από τον επόμενο μήνα να έχουμε άλλη μια αύξηση στα χαράτσια, της τάξης του 50% και 60%;
Ας σταματήσουν πια το δούλεμα. Κι αν δεν μπορούν αυτοί, να τους το επιβάλλει ο λαός παλεύοντας για να καταργηθούν όλα τα διόδια, για ελεύθερη κυκλοφορία όλων των οδηγών στους αυτοκινητόδρομους, χωρίς να πληρώνουν χαράτσια, για δημόσιες, σύγχρονες, δωρεάν συγκοινωνίες, για δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.
πηγή:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ  http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5809862&publDate=28/8/2010