24 Ιουλ 2010

Ανακοίνωσή ΕΚΠΟΙΖΩ: Καμία παρέμβαση τροχαίας στα διόδια

Κανένα δικαίωμα παρέμβασης δεν έχει η Τροχαία σε περίπτωση που οδηγός αρνηθεί να πληρώσει τα διόδια και παράλληλα αυτή η πράξη δε θα πρέπει να τιμωρηθεί ποινικά ή διοικητικά, υποστηρίζει η ΕΚΠΟΙΖΩ σε ανακοίνωσή της.
Επιπλέον, αναφέρει πως δεν υποχρεούνται οι οδηγοί να δώσουν τα στοιχεία τους στον υπάλληλο εκτός από τον αριθμό κυκλοφορίας του Ι.Χ ή της μηχανής. Μάλιστα, εάν υπάρξει κωλυσιεργία από πλευράς των υπαλλήλων ώστε να πιέσουν τον οδηγό τότε αυτός θα μπορεί να ανεβάσει μόνος του τη μπάρα.  

Ακόμη, υπογραμμίζει πως η εταιρία της διαχείρισης των διοδίων το μόνο που μπορεί να κάνει να ζητήσει το αντίτιμο δικαστικά μέσω των πολιτικών δικαστηρίων.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΚΠΟΙΖΩ προσθέτει πως από 35-505 κυμαίνονται οι αυξήσεις των διοδίων την τελευταία διετία παρόλο που παραμένουν επικίνδυνα εκατοντάδες χιλιόμετρα του εθνικού οδικού δικτύου.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι για τους κατοίκους των περιοχών οι οποίοι αναγκάζονται να πληρώνουν καθημερινά τα διόδια για τη μετακίνησή τους.

"Να μην πληρώνουν οι καταναλωτές διόδια τόσο στους πολλούς δρόμους άθλιας ποιότητας όσο και στους σταθμούς διοδίων της περιοχής κατοικίας ή εργασίας τους", καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΚΠΟΙΖΩ.