27 Φεβ 2010

ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ





























ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.




ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ .




ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ!!!!




Αγαπητοί συμπολίτες,

Στις 29 Σεπτεμβρίου ( 5 μέρες πριν τις εκλογές) επιβλήθηκε νέο τέλος διοδίων στην κάθοδο Λαμίας-Αθηνών και σε παράπλευρους δρόμους με σκοπό να χρηματοδοτηθεί ο νέος δρόμος Αντιρρίου –Ιωαννίνων. Ακολούθησε αύξηση κατά 35%.
Το κράτος παραχώρησε έναν ήδη καλά κατασκευασμένο δρόμο που οι πολίτες πληρώναμε εδώ και δεκαετίες για την ολοκλήρωσή του.
Η εταιρία ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.

1.ΠΑΡΑΝΟΜΑ εισπράττει τέλος για χρήση δρόμου 51χλμ από Σχηματάρι έως Μεταμόρφωση (αντιβαίνει στη σύμβαση που έχει υπογράψει για χιλιομετρική χρέωση , σύμφωνα με τη χρήση του δρόμου).

2. ΠΑΡΑΝΟΜΑ απαιτεί από τους πολίτες που δηλώνουν άρνηση πληρωμής, να υπογράψουν έντυπα και να δώσουν τα στοιχεία τους.(αντιβαίνει στο νόμο περί προσωπικών δεδομένων, και δεν προβλέπεται αυτή η διαδικασία από τη σύμβαση)

3.ΠΑΡΑΝΟΜΑ αρνείται να ανοίξει την μπάρα σε πολίτες που αρνούνται να καταβάλουν το αντίτιμο του διοδίου (στοιχειοθετείται το αδίκημα παράνομης παρακράτησης ατόμου. Έχει δικαίωμα ΜΟΝΟ να σημειώνει τον αριθμό του οχήματος και αμέσως να ανοίγει τη μπάρα)

4. ΠΑΡΑΝΟΜΑ έχει επιβάλει το ισχύον τέλος διοδίων( δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συμβατικές προβλεπόμενες κατασκευές, όπως ορίζει η σύμβαση)

5.ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΑ διαδίδει ότι θα στείλει πρόστιμα 20πλάσιας αξίας του αντιτίμου.

(Πρέπει πρώτα να στείλει στους χρήστες που δεν πλήρωσαν το αντίτιμο του 1,85€, συνοδευόμενο από φωτογραφία του αυτοκινήτου και αν δεν καταβληθεί εντός 15νθήμερου τότε δικαιούται να στείλει το 20πλάσιο ποσό ως πρόστιμο (αν μπορέσει να αποδείξει στα δικαστήρια ότι είναι νόμιμο να εισπράττει 51 χλμ. αντί 5, 9 ή 12 χλμ που συνήθως διανύουμε).

6. ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ υποχρεώνει κάτοικους μιας συγκεκριμένης περιοχής να χρηματοδοτούν ένα έργο σε μια άλλη περιοχή (Αντίρριο-Ιωάννινα)) που πιθανώς δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ.
( Βάσει του Συντάγματος οι πολίτες συμβάλουν αναλογικά σύμφωνα με τις δυνάμεις τους)



ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

Από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα από το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής, τους κατοίκους, εργαζομένους και φορείς 14 δήμων και κοινοτήτων –εκτός από κινητοποιήσεις-έχουν γίνει τα παρακάτω:
3 διαφορετικές προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από πολίτες, κοινότητες και τη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Θα εκδικαστούν τον Νοέμβριο του 2010.
Επαφές με τον υπουργό κ. Ρέππα.
Επερωτήσεις στη Βουλή.
Προετοιμασία φάκελου για κατάθεση στη Βουλή.
Καταγγελία για πολεοδομικές παραβάσεις της ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και εκκρεμούν διοικητικές διαδικασίες.
Μήνυση από πολίτη για παράνομη παρακράτηση του επειδή αρνήθηκε να καταβάλει το αντίτιμο του διοδίου και εκκρεμεί δίκη του προϊσταμένου των διοδίων.
( Ο κατηγορούμενος έχει ζητήσει ήδη 3 αναβολές και η επόμενη εκδίκαση είναι στις 23 Ιουνίου 2010.)
Συμμετοχή στις Πανελλαδικές κινήσεις κατά των διοδίων.

Η Συντονιστική Επιτροπή των κατοίκων συντονίζει κάθε προσπάθεια των πολιτών και παρέχει νομική κάλυψη για κάθε εμπλοκή των πολιτών με την «ΝΕΑ ΟΔΟ Α.Ε.»

Εμείς οι κάτοικοι Βορειοανατολικής Αττικής, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΝΩΣΕΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ. ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ. Μεταμόρφωση, Καλυφτάκη, Βαρυμπόμπη, Αγ.Στέφανο .

· ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ
· ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
· ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.