19 Δεκ 2009

Αντιστεκόμαστε και δεν πληρώνουμε διόδια!"






Καλυβιώτη Μαρία
Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/12/2009
Δήμαρχοι, κοινοτάρχες, φορείς και ενεργοί πολίτες κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην επιβολή διοδίων σε όλη τη χώρα. Καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη των διοδίων κάθε περιοχής αύριο στις 11.00, συντονίζοντας τον αγώνα τους “για ελεύθερους δρόμους χωρίς διόδια”.

Ψήφισμα για την κατάργηση των διοδίων εξέδωσαν 12 δήμαρχοι και κοινοτάρχες της Β. Αττικής
Ανακοίνωση-ψήφισμα εξέδωσαν 12 δήμαρχοι και κοινοτάρχες της Βόρειας Αττικής, καλώντας όλους τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα στην κατάργηση των διοδίων της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας εντός Αττικής και στη δημιουργία ασφαλών παραπλεύρων δρόμων. Επιπλέον, καλούν σε συμβολική κατάληψη των διοδίων Αφιδνών και ελεύθερη πρόσβαση των οδηγών για μία ώρα, αύριο και ώρα 11.00. Παράλληλα, Επιτροπές Αγώνα από Πάτρα, Βόρεια Αττική, Θεσσαλονίκη, Τραγάνα, Πιερία, Βόλο, Αγρίνιο, Άρτα καθώς και μέλη των επιτροπών “Ακρίβεια STOP” από όλη την Ελλάδα, συνέστησαν Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα κατά των διοδίων.
Κάνουν λόγο για επιβολή άγριας έμμεσης φορολογίας και απαιτούν να καταργηθούν “οι αποικιακού τύπου συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων, που επιτρέπουν σε ιδιωτικές εταιρείες να τοποθετούν διόδια μετωπικά και πλευρικά και να αυξάνουν κάθε χρόνο τις τιμές των διοδίων”.
Αντιδρούν
“γιατί οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της χώρας, που έχουν εδώ και 40 χρόνια χρυσοπληρώσει την Εθνική Οδό, από τη φορολογία και τα πανάκριβα διόδια, καλούνται να πληρώσουν και πάλι χαράτσι για έργα που το κράτος υποχρεούται να παρέχει δωρεάν στους πολίτες”.Σε χθεσινή συνάντησή του ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Ιωάννης Μαγκριώτης, με δημάρχους, κοινοτάρχες και επικεφαλής παρατάξεων της Β.Α Αττικής, είπε ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι μια επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης με τους εργολάβους, ώστε να μειωθούν οι τιμές των διοδίων. “Όμως εμείς αισθανόμαστε κατεχόμενοι στην ίδια μας τη χώρα. Πρέπει να σηκωθεί η μπάρα για να περάσεις στο επόμενο χιλιόμετρο. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχουμε διόδια κάθε 50 χλμ, την ίδια στιγμή που έχουμε τα χειρότερα οδικά δίκτυα”, δήλωσε στην “Α” η Ιωάννα Στεργίου, νομαρχιακή σύμβουλος Αν. Αττικής με τον ΣΥΝ και μέλος του Συντονιστικού.

πηγή
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=512897