23 Δεκ 2009

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ "Συγκέντρωση ενάντια στα διόδια"

Συγκέντρωση και «άνοιγμα» των διοδίων στις Αφίδνες για τρεις ώρες από τις 11 - 2 μ.μ. πραγματοποίησαν την Κυριακή κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής. Απαίτησαν την κατάργηση των διοδίων και κατήγγειλαν την τακτική παράδοσης του εθνικού οδικού δικτύου στο μεγάλο κεφάλαιο. Τη συγκέντρωση διοργάνωσε το Πανελλαδικό Συντονιστικό Επιτροπών Αγώνα Κατά των Διοδίων που συγκροτήθηκε πριν λίγες μέρες από δυνάμεις και φορείς που αντιδρούν στην εγκατάσταση των διοδίων. Εμφαση δόθηκε και μέσω της ανακοίνωσής του όχι στην πίεση και απαίτηση από την κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις - που με τις πράξεις τους στρέφονται ενάντια στα συμφέροντα και στις ανάγκες των εργαζομένων - αλλά σε μορφές ατομικής αντίδρασης.
Στη συγκέντρωση συμμετείχε και η Επιτροπή Παρέμβασης Κατοίκων Αγίου Στεφάνου που απαιτεί: Να καταργηθούν όλα τα διόδια. Να υπάρχει παντού ελεύθερη διέλευση, χωρίς κανένα χαράτσι στους εθνικούς δρόμους, στην Αττική Οδό, στις μεγάλες οδικές αρτηρίες. Υποδομές από το κράτος και όχι από ιδιώτες, χωρίς να πληρώνει και δεύτερη φορά ο λαός, για τη χρήση των έργων.
Νέα συγκέντρωση και άνοιγμα των διοδίων στις Αφίδνες θα γίνει αύριο Τετάρτη το μεσημέρι (15.00). Στη συγκέντρωση καλεί η Επιτροπή Κατοίκων και η Επιτροπή Πρωτοβουλίας εργαζομένων Βιομηχανικής Ζώνης Αγίου Στεφάνου Ενάντια στη Δημιουργία Σταθμού διοδίων που επιπλέον διεκδικεί δημόσιες, σύγχρονες συγκοινωνίες, δωρεάν για τους εργαζόμενους τις πρωινές ώρες και με φτηνό εισιτήριο την υπόλοιπη μέρα.

πηγη: http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5422033&publDate=22/12/2009