20 Δεκ 2009

Νέα κινητοποίηση για την Τετάρτη 23.12.09 στις 15:00μμ στον σταθμό των διοδίων Αφιδνών.


Σήμερα, Κυριακή 20.12.09 στις 11:00π.μ. πραγματοποιήθηκε με εμφατικό τρόπο η απόφαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Επιτροπών κατά των διοδίων. Στα διόδια Αφιδνών συγκεντρώθηκαν κάτοικοι, φορείς και τοπική αυτοδιοίκηση από 14 δήμους και κοινότητες της ΒΑ Αττικής καθώς και ενεργοί πολίτες απ΄όλη την Αττική και πραγματοποίησαν κατάληψη των διοδίων για περισσότερο από 2 ώρες κατά την οποία επιτρεπόταν η ελεύθερη διέλευση στα αυτοκίνητα.

Η συγκέντρωση ήταν μαζική -μαζικότερη από ποτέ- αναρτήθηκαν πανό στους σταθμούς των διοδίων και οι κάτοικοι κρατούσαν πλακάτ με κεντρικό σύνθημα: ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΟΔΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

Η κίνηση αυτή πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με κινήσεις κατοίκων απ΄όλη την Ελλάδα ( Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Τραγάνα, Ελευσίνα, Ρίο-Αντίρριο κλπ.) οι οποίοι κατέλαβαν τα διόδια όλης της χώρας αφήνοντας τα αυτοκίνητα να περνάνε ελεύθερα,εξοργισμένοι με το χαράτσι που καλούνται να καταβάλλουν για τις καθημερινές τους μετακινήσεις μέσω ενός οδικού δικτύου χιλιοπληρωμένου εδώ και χρόνια, τριτοκοσμικού επιπέδου το οποίο δεν πληρεί ούτε τις στοιχειώδεις προυποθέσεις ασφαλείας.

Η σημερινή Πανελλαδική κινητοποίηση αποτελεί την αφετηρία ενός μαζικοποιημένου αγώνα προϊόν αντίδρασης των πολιτών αυτής της χώρας για την καταστρατήγηση συνταγματικά θεμελιωμένων δικαιωμάτων, όπως αυτό της ελεύθερης μετακίνησης.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στα διόδια Αφιδνών, πραγματοποιήθηκε επιτόπου λαϊκή συνέλευση κατά την οποία αποφασίστηκε ομόφωνα η εκ νέου κινητοποίηση για την Τετάρτη 23.12.09 στις 15:00μμ στον σταθμό των διοδίων Αφιδνών. Καλόυμε όλους τους κάτοικους, τους εργαζόμενους, τους φορείς άπ' όλη την Αττική να δώσουν δυναμικό παρόν.

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση ανοίγματος των διοδίων για τον κόσμο καθώς και το στόλισμα της Χριστουγεννιάτικης "μπάρας".