17 Νοε 2009

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ – ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ!

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΩΝ ΜΠΑΡΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΑΦΙΔΝΩΝ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15-11-09

Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της Βόρειας Αττικής συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στα διόδια των εθνικών οδών και των παραδρόμων. Έτσι την Κυριακή 15-11 ένα πλήθος , κατοίκων και εργαζομένων , μεγαλύτερο από κάθε φορά, συγκεντρώθηκε στα διόδια Αφιδνών.
Περίπου 1100 άτομα περευρέθησαν στην συγκέντρωση – λαϊκή συνέλευση μπροστά στα διόδια Αφιδνών. Η μεγάλη αυτή συγκέντρωση, έγινε υπό το κράτος μιας μεγάλης αγανάκτησης που αναπτύχθηκε και στις 14 κοινότητες και δήμους της περιοχής από την στάση , ιδιαιτέρα των τελευταίων ημερών, εξαιτίας της προκλητικής , εκβιαστικής και τραμπούκικης στάσης της πολυεθνικής εταιρίας της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, που εκμεταλλεύεται την Εθνική οδό.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες, η πολυεθνική, κατέβαζε τις μπάρες. Έτσι «αιχμαλωτίζε» τους αρνούμενους να πληρώσουν διόδια , εκβιάζοντας τους ή να πληρώσουν ή να υπογράψουν δηλώσεις νομιμοφροσύνης παραδεχόμενοι την ενοχή για το μεγάλο αμάρτημα του αυτονόητου: Να πηγαίνουμε ελεύθερα στην δουλειά μας και στο σπίτι μας, χρησιμοποιώντας έναν σχετικά ασφαλή δρόμο που τον έχουμε χρυσοπληρώσει.

Όλες τις προηγούμενες μέρες, το θέμα των μπαρών, είχε γίνει αντικείμενο συζητήσης, τόσο στις συγκεντρώσεις στα χωριά , όσο και στα ΜΜΕ.

Ακόμη και στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ των Λυριτζή – Οικονόμου (ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ), την Παρασκευή 13-10, σε συζήτηση των μελών της συντονιστικής επιτροπής αγώνα με τον υπουργό κ. Μαγκριώτη, ο υπουργός αφού αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων των αγωνιζόμενων κατοίκων, έκανε υπόδειξη στην ιδιωτική εταιρία να σηκώσει τις μπάρες και να μην τις χρησιμοποιεί ενάντια στους πολίτες. Βέβαια η εταιρία αγρόν ηγόρασε. Συνέχισε την εκβιαστική τακτική της. Αξιοσημείωτο είναι , ότι πάρα πολλοί εργαζόμενοι στα διόδια, σε σύντομες στιχομυθίες που είχαν με διερχόμενα μέλη της Συντονιστικής επιτροπής, δήλωναν την συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων, καταγγέλλοντας την ΝΕΑ ΟΔΟ, ότι με το εκβιαστικό δίλλημα «ή πίεση στους διαμαρτυρόμενους κατοίκους ή απόλυση» , ασκούσε ψυχολογική βία πάνω τους, αναγκάζοντας πολλούς από αυτούς να σκέφτονται ακόμη και την παραίτηση.

Έτσι, οι κάτοικοι, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, κοινοτάρχες και δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής , άνθρωποι όλων των ηλικιών , στην συγκέντρωση της Κυριακής , με την αγανάκτηση συσσωρευμένη, αποφάσισαν ομόφωνα το συμβολικό σπάσιμο των μπαρών των διοδίων. Με την ιαχή ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΜΠΑΡΕΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ, οι εκατοντάδες συγκεντρωμένοι ξεχύθηκαν κάνοντας κομμάτια όλες τις μπάρες και αναγράφοντας με σπρέι συνθήματα ( ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣ) .


Στην συγκέντρωση της Κυριακής, διαβάστηκε μήνυμα συμπαράστασης του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Παρευρέθηκαν επίσης , συμπαραστεκόμενοι με την φυσική τους παρουσία, μέλη των επιτροπών ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΣΤΟΠ, μέλη επιτροπών πολιτών των κινημάτων πόλης για ελεύθερους χώρους καθώς και αντιπροσωπεία του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος –ΕΕΚ και άλλοι.

Η συντονιστικη επιτροπή αγώνα ευχαριστεί όλους τους αλληλέγγυους.

Επίσης ευχαριστεί όλα τα ΜΜΕ που με αντικειμενικότητα προβάλλουν τις κινητοποιήσεις μας (κρατικά κανάλια και ιδιαίτερα την ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, τον ραδιοφωνικό σταθμό κόκκινο 105,5 – το TVXS (www.tvxs.gr) , καθώς και τον τύπο (ημερήσιο, περιοδικό και τοπικό)


Οι κάτοικοι δεν εφησυχάζουν και με τα συνθήματα ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ- ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ετοιμάζονται για την συνέχιση και παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα τους.


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ & ΦΟΡΕΩΝ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ