16 Φεβ 2010

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΠΟ: Στρατή Λουπάταζη
Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής
Κατοίκων Β. Α. Αττικής & συμμετέχων
Στην Πανελλαδική συνάντηση στον Βόλο

ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ, Η ΕΝΟΤΗΤΑ


Μέσα σε διάστημα λίγων μηνών το Κίνημα ενάντια στα διόδια απόκτησε εντυπωσιακές διαστάσεις. Συσπειρώθηκαν στις γραμμές του κάτοικοι και διερχόμενοι, γυναίκες και άνδρες κάθε ηλικίας, που έχουν χρυσοπληρώσει, με φόρους και άλλους τρόπους, την Εθνική Οδό και είναι αποφασισμένοι να εμποδίσουν τους Χρυσοκάνθαρους διάφορων εταιρειών να βάζουν φραγμούς, με τους πολλαπλασιαζόμενους σταθμούς διοδίων, στην ελεύθερη κίνηση στην περιοχή μας.
Για να δυναμώσει και να επεκταθεί το Κίνημα ενάντια στα διόδια έβαλαν πλάτη άνδρες και γυναίκες που άφησαν κατά μέρος ότι θα μπορούσε να τους χωρίσει – διαφορετικές πεποιθήσεις, ιδιαίτερα ενδιαφέροντα, επαγγελματικές καταστάσεις, τοπικισμούς και μικροσυμφέροντα – και ένωσαν τις δυνάμεις τους με επιμονή και συνέπεια στην κοινή μας προσπάθεια.
Αυτήν την προσπάθεια έρχεται τώρα να υπονομεύσει μια μικρή, ολιγάριθμη ομάδα, που επιδιώκει να σπείρει την διχόνοια και την καχυποψία μέσα στο Κίνημα μας. Μια ομάδα από ελάχιστα άτομα, που επιχειρούν να στήσουν τεχνητούς διαχωρισμούς ανάμεσα σ’ όλους αυτούς που δρουν και αγωνίζονται ενωμένοι. Μια ομάδα, που τα μέλη της αναγορεύουν τους εαυτούς τους – από πού και ως που; - σε τιμητές των άλλων. Χρησιμοποιώντας την διαβολή και την ισοπέδωση, η ομάδα αυτή στρέφεται εναντίον προσώπων με αδιαμφισβήτητη, σημαντική συμβολή όλων κοινή μας υπόθεση, αλλά και εναντίον απαραίτητων, δοκιμασμένων μορφών οργάνωση και αγώνα, όπως οι επιτροπές και το Συντονιστικό. Θέλει να μετατρέψει το συγκροτημένο, διαρθρωμένο σύμφωνα με τις ανάγκες της καθημερινής πάλης Κίνημα σε ένα άμορφο, ασπόνδυλο, χωρίς δομές και συνέχεια, μεταβαλλόμενο άθροισμα ατόμων. Με την εκμετάλλευση υψηλών ιδεών όπως η άμεση δημοκρατία ( που προσπαθούν να την αντιπαραθέσουν στην αντιπροσωπευτική δημοκρατία και στο θεσμό των εκλογών ) επιχειρείται η κατεδάφιση των σταθερών ερεισμάτων του Κινήματος και η δημιουργία σύγχυσης. Χωρίς ντροπή, η ομάδα χρησιμοποιεί παραπλανητικά τίτλο blog παραπλήσιο με το δικό μας, εγγίζοντας τα όρια της πλαστογραφίας, και συκοφαντεί και υβρίζει, αποκαλώντας τους ΄Καρεκλοκένταυρους’, συναδέλφους που έχουν αποδείξει με την ανιδιοτέλεια της καθημερινής τους προσφοράς την αφοσίωση τους στον κοινό μας αγώνα.